Főoldal
Írások
Programok
Fotók
Videók
CD-k, DVD-k
Elérhetőségeink
Csengőhangok
CSÖP-program
 
 

 

Caracasban 2. - 2009. március

 

Március 21-én Csabáék egy csoport egyetemistával a Caracas melletti Avila-hegyen található Quintero-vízeséshez zarándokoltak, hogy e mágikus helyen imádkozzanak együtt egy békés jövőért, s különösképp Venezueláért és Magyarországért.

 

 

 
Az odavezető ösvényen mezítláb közlekedtek, hogy ezzel is egyfajta imádságot fejezzenek ki a bölcs Természet felé.
     

 

A kristálytiszta forrásvízben kört alkotva egyenként kérték a Mindenható áldását az emberiség, s azonbelül is a venéz és a magyar nemzet égető problémáira.

Csaba fohásza a Mindenhatóhoz szólt, aki megteremtette e magasságos hegyet s ezt a kristálytiszta vizet, hogy amiképp e víz levágtázik fürge patakként a völgybe, hasonlóképp a szeretet is érjen el minden emberi szívhez, hogy felismerje mindenki végre: egyazon nagy család tagjai vagyunk mindnyájan e planétán. Csakis az örök értékekhez igazított tisztességes, szelíd, igaz életet élve lehetünk boldogok...

     

 

Másnap a Kultúrális Központ 10 éves évfordulója alkalmából adtak koncertet. A terem zsúfolásig megtelt.

 
     

A közönség sorai között sok neves közéleti személyiség, az intézmény vezérkara és alapítója is helyet foglalt.

Jelen volt egy idős szülészorvos is, aki rengeteg babát segített már a világra. Ada neki dedikálta a koncert utolsó dalát, mondván, hogy ő volt az első ember, akit ezen életében meglátott.

 
     
 

Csaba pedig többek közt egy magyar népdalösszeállítást is előadott, a hallgatóság hangos tapssal kísérte az ütemes, csángós strófákat.

     
A Napból jöttünk mind, a Fény szeretett gyermekei vagyunk - egymás tiszteletét nem törvénykönyvekben lefektetve kellene garantálni, hanem természetes benső igényként önmagunkkal szemben. Oly különleges ajándék e földi életünk, minden pillanata rendkívül értékes - fordítsuk mindnyájunk és a Teremtő szolgálatára!
 
       
   
Néhány percnyi összeállítás a koncertrõl
 
     
 
A bölcs Természet látószögéből nézve oly parányi az emberi élet... S hiába minden világi hatalom, az égi törvények szerint azon erők, melyeket a világ felé kommunikálunk, minket s jövőnket formálják. Aki önző és megtéveszt, becsap, kihasznál, megrövidít másokat, az magának árt leginkább, saját jövőjét zárja a szenvedések labirintusába. De aki a jóság, tisztesség, szelídség ösvényén rója az éveket, azt ezen ösvény a boldogság régióiba vezeti...
     
 
Távozóban a dél-amerikai kontinensről
Vissza a fotóalbumokhoz
Vissza a főoldalra