Főoldal
Írások
Programok
Fotók
Videók
CD-k, DVD-k
Elérhetőségeink
Csengőhangok
CSÖP-program
 
 

 

2010. március - Venezuelában

 

 

 

 
Koncert Prado del Este-n
San Antonióban egy különleges gyerekintézetet látogattak meg Csabáék. Börtönbüntetésüket töltõ szülõk gyermekei az otthon lakói, melyet szerzetes nõvérek vezetnek, s a szeretet légköre lengi be az egész közösséget. Csabáék zenés estjét hálás örömmel fogadták.
 
       
Ada a vezetõ szerzetesnõvérrel

 

 
       
És az intézeti gyerekekkel

 

 
       
 
A következõ napon pedig Puerto Azul óvodásai számára tartottak koncertet:
   
     
 
 

 
 
A venezuelai és a magyar népdalkincs néhány gyöngyszeme hangzott el, s mellette játékos gyakorlatokat végeztek a gyerekekkel, kedvcsinálóként a zene, a jóság és a béke ösvényeihez.
 
       
Puerto Azul kikötõje éjjel és nappal
 
       

Park a parton, s egy piros-fehér-zöld bólya a Karib-tengeren

:)

 
       
 

A caracasi Magyar Házban március 20-án ünnepelték az 1848-as szabadságharc évfordulóját, a megemlékezésen Csaba arról beszélt, hogy a szabadságharc máig sem ért véget, csak ma már a zsarnokság nem kardokkal és öntöttvas ágyúkkal tartja fogságban a világot, hanem sokkal kifinomultabb, láthatatlan eszközök garmadájával... Adával énekeltek egy dalt arról, hogy csakis a bensõ, a spirituális szabadság tudja meghozni a várvavárt földi szabadságot. Majd pedig a helyi magyar cserkészekkel közösen adták elõ a hírös Kossuth toborzó-nótát...

       
 
21-én az Unión Izraelita zsinagógában került sor egy nagyszabású rendezvényre Iona Blickstein rabbi két új könyvének (A Tóra üzenete és a Pirkei Avot) megjelenése alkalmából. A terem zsúfolásig megtelt, Caracas összes rabbija, a Latin-Amerikai Cionista Szövetség vezetõi, a B'nai Brith Testvériség tisztségviselõi is ott ültek a közönség sorai között. A protokollbeszédek elhangzása után Ada és Csaba adott rövid koncertet, melyben hangsúlyozták, hogy mindnyájan az Égi Atya gyermekei vagyunk, testvérek egyazon családból. Ha azt szeretnénk, hogy ne legyenek ellenségeink, akkor a hasonlóságot kell keresnünk egymásban, nem a különbözõségeket. Ha szeretetben osztozunk a Teremtõ jóságán, ha nem tartjuk magunkat mások felett állónak, ha minden gõgöt félretéve tudunk lehajolni a legelesettebbekhez is, akkor válunk igazán naggyá. Isten jóbarátja a bennünk lakozó jóságnak. Ha a szívünkben szeretet van, s jótettek övezik életünket, akkor a jóság fog visszaköszönni ránk mindenhonnan.
   
       
     
       

22-én este pedig a caracasi B'nai B'rith Testvériség zártkörû találkozóján léptek fel. A hallgatóság sírásig meghatódott. Ada arról beszélt, hogy béke akkor lesz csak a Földön, ha megtaláljuk a szeretet ösvényét, ha testvérekként ölelünk át mindenkit.

A Napból jöttünk, valódi mivoltunk a fény...

 

 
       
A valódi értékek a lelkünkben élõ kincsek: a jóság, a tisztaság, az együttérzés, a megbocsájtás képessége. Ezek a tulajdonságok jelentik az igazi gazdagságot. Minél többen fordítjuk figyelmünket ezen értékek felé, annál békésebb és szebb lesz a világ.
   
       
   
       
 
27-én az Arturo Uslar Pietri Emlékházban adtak koncertet. A neves író és politikus a latin-amerikai irodalom szellemi óriása. Rendkívüli élményben volt része minden jelenlévõnek, a jóság, az õszinteség gyógyító hatásáról, az örök értékek adta bensõ erõrõl, és a szelídség védelmezõ erejérõl hallhattak a látogatók.
 
       
   
       
 

A jóság olyan kincs, ami gazdaggá teszi azt is, aki adja s kapja egyaránt.

 
       
   
       
       
Vissza a fotóalbumokhoz
Vissza a főoldalra