Fõoldal
Írások
Programok
Fotók
Videók
CD-k, DVD-k
Elérhetõségeink
Csengõhangok
CSÖP-program
 
Zenés elõadás az SOS Gyermekfaluban
 

A délafrikai fehér lakosság és a feketék között nagyon komoly ellentétek vannak. A feketék számos fehér életét kioltották már, mindennaposak a rablások, a gyilkosságok.

Johannesburg mellett, az '56-os emlékmûsorunk után egy feketékbõl álló rablóbanda betört a Magyar Tanyára, sörösüveggel fejbevágták a biztonsági õrt, feltörtek több autót a parkolóban, tûzpárbajra került sor, amikor kirohantunk a terembõl. A 200 fõs magyar közönség soraiból néhányan fegyvert rántva lövéseket adtak le a rablókra.

Ekkor elhatároztam, hogy minden lehetõséget megragadunk, hogy a fehérek de fõként a magyarság jó hírét öregbítsük a feketék között is. Kamillával és egy magyar házaspárral kidolgoztunk egy programot, miszerint zenés elõadást adunk feketéknek kórházakban, iskolákban, börtönökben. Úgy vélem, nem megoldás rácsokkal, fegyverekkel védekezni, a feszültségek okait kell megszüntetni. Ennek elõsegítését szolgálja, ha megismertetjük velük a magyar kultúra szeretetalapú szellemiségét.

2006. november 10-én délután ellátogattunk a Johannesburg melletti SOS Gyermekfaluba, ahol zenés elõadást tartottunk a gyerekeknek, megtanítottunk nekik néhány magyar dalt, s a Kiss család jóvoltából temérdek játékot és ennivalót hagytunk oda ajándékul.

  

Csak az igaz szeretet hozza el a békét, erõszakkal nem lehet, legfeljebb ideig-óráig rendet tartani.

Jópéldával lehet kedvet csinálni másoknak is a béke s a szeretet életformájához. Nagyon meghatározóak a gyerekkorban kapott impulzusok, tanítsuk gyermekeinket az örök törvények értékrendje szerint, s akkor békét hoz a holnap.

 

Labant Csaba

   
Vissza a fotóalbumokhoz
Vissza Délafrikába
Vissza a kezdõlapra